Nine Star Ki is een oude Chinese filosofie. Het maakt op een eenvoudige wijze de kwaliteiten, karaktereigenschappen en blokkades en ontwikkelpunten van een persoon inzichtelijk. Het laat ons de specifieke krachten van een persoon en zijn/ haar uitdagingen herkennen. Het verklaart waarom iemand op een bepaalde manier handelt, denkt en reageert. Het openbaart tevens de spirituele levensles. 

waarom Nine Star Ki gebruiken?
  • Om jezelf en anderen beter te begrijpen. Het gaat dan over inzicht in kwaliteiten, ontwikkelpunten, gedrag. Maar ook over inzicht in de interactie en de dynamiek tussen verschillende personen
  • Om jezelf beter te doorgronden. Blokkades en ook lessen worden aan de hand van de energiestroom verklaard.
  • Om de energie in jouw gezin beter te begrijpen. Waarom loopt het met de een makkelijker dan met de andere, waarom begrijp ik de een beter dan de andere. Wat kunnen we hier aan doen? Inzichten te krijgen van elkaar over de kwaliteiten, valkuilen en behoeftes.
  • Hoe zit het met mijn relatie en wat kunnen wij doen om elkaar beter te begrijpen?

geschiedenis nine star ki

Fu Hsi (wijze man, later keizer, wordt gezien als grondlegger van de Chinese beschaving) ziet op een dag aan de rand van een rivier een schildpad (symbool voor leven en geluk) en ontdekt dat de schild van dit dier uit 9 vlakken bestaat. In ieder vlak ziet hij andere markeringen. De markeringen in de drie vlakken zijn zowel verticaal als horizontaal bij elkaar opgeteld 15. Hij ervaart dit moment als een boodschap en ontwikkelt een theorie rondom deze 9 vlakken. Deze theorie geeft uitleg aan alles in de natuur en aan het menselijk handelen. Uit deze theorie zijn de drie belangrijkste Oosterse kennissystemen ontstaan.

Namelijk I-Tjing, Feng Shui en Nine Star Ki.

yin, yang en chi

Yin en Yang, twee tegengestelde krachten in de natuur, werken op elkaar en brengen daarmee veranderingen in het universum tot stand. Het zijn twee primaire krachten van waaruit alles ontstaat.

Uit deze wisselwerking ontstaat energie. Chi = levensenergiestroom die ontstaat uit de wisselwerking tussen Yin en Yang. Nine Star Ki is een filosofie die uitleg geeft aan dit Yin, Yang en Chi proces.

Yin staat voor het intuïtieve bewustzijn en medeleven en yang staat voor het intellect en de wil tot handelen. Yin is vrouwelijk, naar binnen gericht, massief en onbeweeglijk. Yang is mannelijk, naar buiten gericht, actief en vurig. Als Yin overheerst, dient Yang gestimuleerd te worden. Als Yang overheerst diet deze afgeremd te worden door Yin te stimuleren.

 

Nine Star Ki gaat uit van de Chinese jaarkalender die gebaseerd is op de maanjaren. Het Chinese nieuwe jaar start op de tweede nieuwe maan na de zonnewende op 21 december. Dit valt altijd tussen 21 januari en 20 februari. Tot 21 januari geldt dus altijd nog de invloed van het ´vorige´ jaar.

Nine Star Ki gaat uit van 5 elementen.

Water, hout, vuur, aarde, metaal.

Deze vijf elementen hebben 9 verschijningsvormen. Ieder jaar staat een andere verschijningsvorm centraal. Na 9 jaren, beginnen we weer opnieuw.

Dit jaar (2022) staat het element aarde centraal. De verschijningsvorm die bij 2022 past is 5 aarde

jouw unieke reeks

De persoonlijke reeks vanuit Nine Star Ki, wordt berekend aan de hand van jouw geboortedatum.

Hieruit ontstaan drie getallen die een reeks vormen.

Jouw eerste getal wordt berekend aan de hand van jouw geboortejaar. Dit noemen we het geboortejaargetal.  Je kunt het zien als het voertuig waarin jij je hele leven zit en bestuurt.  De invloed van het voertuig op het leven van de persoon is immers groot. Jij rijd je hele leven in dezelfde auto, het is jouw kader. Dit betekent dat jij de plus- en de minpunten, de eigenschappen van dit voertuig met je meedraagt.

Het tweede getal is je geboortemaand getal. Die staat voor de chauffeur. Hier gaat het over de wijze van intern reageren op omstandigheden in het verkeer = dit is het leven. Het laat je zien hoe jde denkt en voelt. Kinderen zitten tot hun 18e levensjaar in dit getal.

Het derde getal staat voor de richting, de wijze van handelen van de persoon. Welke weg kiest de bestuurder om met zijn auto in te slaan?

Als je alle drie de getallen kent, kun je de persoonlijke reeks berekenen. 

 

Ben jij benieuwd wat jouw Nine Star Ki reeks is? Stuur een mail met jouw geboortedatum of die van jouw kinderen en ik reken het voor je uit!

1 water

Wijsheid en angst, flexibel, omgevingsafhandelijk, isoleren

3 & 4 hout

Boosheid en vriendelijkheid

9 vuur

Dankbaarheid en ongeduld

2, 5 & 8 aarde

Openheid en overbezorgd zijn

 

6 & 7 metaal

Verdriet en moed

Wil jij de nieuwsbrief van Glinster & Blink ontvangen? Meld je dan hieronder aan!

w

 Wil je met mij een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Dat kan, stuur mij een mail en we plannen een gesprek van een half uur in, waarin je mij beter kunt leren kennen, mijn werkwijze en mijn tools die ik in kan zetten om jou verder te helpen.

Ik vertel je dan graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Coaching

De informatie die je krijgt vanuit jouw Kompas kan je helpen om te kijken, wie je bent en waar je nu staat en waar je tegenaan loopt. Samen met jou kijk ik waar je stappen kunt zetten zodat jij je weer energieker kunt gaan voelen en meer in balans kunt komen.

Omdat jij vanuit jouw reeks (vier, drie of twee elementen mist) kunnen we hiermee aan de slag om te kijken tegen welke uitdagingen je aanloopt.

Samen met jou gaan we tijdens coaching sessies hiermee aan de aan de slag. Het is een unieke, complete manier om weer in je eigen kracht te komen staan!

Naast het werken met de elementen kun je ervoor kiezen om ook met jouw systemen aan de slag te gaan.

Iedereen heeft systemen waar je mee te maken hebt. Dit zijn zowel aardse als oude ziellevens systemen. Met Systemisch Werken ga ik hier met jou mee aan de slag.