Tijdens het systemisch coachen onderzoeken we samen het oude eigenlevensysteem en het aardse systeem (familiesysteem) om verzwaring en belasting wat hierin ontstaan is, op te sporen en te transformeren zodat het je niet meer negatief bezig houdt en het je geen aandacht/ energie meer kost in dit leven.

Bij het systemisch coachen staan zowel de verzwaringen uit je eigen oude levens als de ballast uit de eerdere levens van je voorouders centraal. Deze blokkades in het systeem, die worden doorgegeven van generatie op generatie en bijvoorbeeld door een gedragskeuze uit een lastige situatie zijn ontstaan, raak je aan, doorvoel je en laat je los.

 

Aards systeem (familie systeem)

Jouw aardse systeem is een ander woord voor jouw familiesysteem. Dit is het onzichtbare systeem, achter het helemaal tastbare, zichtbare aardse systeem.

Het ‘onzichtbare’ deel (het voorouder systeem) vraagt om aandacht via het zichtbare aardse systeem en doet dit via de tastbare ouders en familie, het zichtbare lichaam en relaties.

Eigen oude levenssysteem

Jouw eigen oude zielssysteem, is het systeem dat jij in elk leven, in elk lichaam weer met je meedraagt. Het is het systeem dat alle waardevolle informatie over en voor jou bevat. Je persoonlijkheid, wie je vandaag de dag bent, is gebaseerd op ervaringen uit je eerdere levens. Ook jouw huidige levensopdracht is tot stand gekomen op basis van kwaliteiten die ontwikkeld zijn in je oude zielssysteem, in je eerdere levens.

Een blokkade uit een vorig leven dient zich aan om in het huidige leven opgelost te worden. Omdat je dit in eerste instantie vaak slechts onbewust ervaart, kun je er een tijdje mee door blijven lopen. Je voelt dan vaak wel dat iets je afremt of je bezighoudt, maar je kunt je vinger er niet opleggen. De ballist is (omdat deze niet van jou is) moeilijk te plaatsen en daarmee lastig te verwerken. Het kan zorgen voor een diepe schijnbaar ontoegankelijke wond in je persoonlijke energetische huishouding.

 

 

Doel systemisch werken.

Het doel van nieuw systemisch werken is het transformeren van oude ballast zodat er een vrije energiestroom ontstaat. Het loslaten van oude ballast zorgt ervoor dat je het leven weer onafhankelijk en los van oude verzwaringen kunt leven. En dat merk je direct, de oude ballast is weg en je krijgt weer ruimte. Iets wat je (onbewust) bezig hield is opgelost. Naast dat het systemisch werken je opluchting brengt, geeft het je inzicht in  zaken van je huidige leven. Het systemisch werken zorgt tevens voor een blokkadevrije energiestroom in je lichaam en is daarmee een mooie basis voor een goede Chi, vitaliteit en zelfontwikkeling.

hoe werkt het?

Nieuw systemisch werken gaat uit van de individuen die door hun onderlinge relatie met elkaar verbonden zijn. Tijdens het nieuw systemisch werken stellen we samen (we werken met z’n tweeën en niet in een groep) een visualisatie/ beeld op van deze met elkaar verbonden personen. Dit om inzicht te krijgen waar het ‘mis’ ging te krijgen, de blokkades onder ogen te zien, de eigenaarden van het systeem bloot te leggen en dit alles even aan te raken/ te doorvoelen en los te laten.

Twee of drie sessies zijn vaak al voldoende om het systeem te schonen en weer vrij van ballast verder te kunnen

T

werken op verschillende niveau's

Je kunt bij systemisch werken op verschillende manieren.

  • de eigen oude levens;
  • de moedergeneratie lijn;
  • de vadergeneratie lijn;
  • fysieke ongemakken;
  • de vijf elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal.